SONNTAG = SKITAG

Na een eerste welverdiende en rustige nacht stond iedereen deze ochtend om 07.45 uur paraat aan de ontbijftafel. Gepakt en gezakt met een lunchpakket in de hand gingen we op verkenning in’t skiland.

Het eerste obstakel van de dag was een tocht doorheen de skipoortjes gevolgd door een rit met de ‘eitjes’ (gondellift). Eénmaal boven aangekomen konden we allen genieten van een fantastisch uitzicht. Het eerste van vele.

De beginners lieten zich onmiddellijk van hun beste kant zien. Snelheid maken, stoppen en draaien, heeft voor hen geen geheimen meer. Wat een doorzettingsvermogen hebben deze leerlingen.

De half-gevorden zijn gestart met een ritje op de blauwe piste. Zij zagen dit als een opwarmertje voor wat komen ging en zijn dan uiteindelijk geëindigd op een stukje rood.

De gevorderden zijn helemaal door het rood gegaan. Opwarmtjes wat zijn dit? Zij hebben dan ook de omgeving van de rode pistes helemaal uitgekamd. Met als hoogtepunt een oversteek tussen 2 skigebieden.

Tot slot de super-gevorderden. Wat kunnen we over hen nog zeggen? Wagrain en omgeving (rode en zwarte pistes) zullen tot in detail ontdekt worden. Van het ene skigebied naar het andere. Het kan allemaal. Zien we daar helemaal bovenaan een vliegtuig of vogel? Neen, het zijn de super-gevorderden.

Na een toch wel zonnige, vermoeiende maar fantastische dag op de piste hebben we ons eerste ski-avontuur afgesloten op de meest traditionele manier. Naar huis met de skibus.

De dag kon niet beter afgesloten worden dan met frietjes, gevolgd door een ontspannende film- en sportavond. Moe maar voldaan kunnen we zeggen dat de skivakantie nu echt wel gestart is.

5 gedachten over “Zondag 3 maart 2019

 1. Hallo lieve leerlingen!!
  Eindelijk af van de lessen! Ik wens jullie: goede sneeuw, zon, lekker eten, leuke kamers…. maar vooral heel veel pret. Maak mooie herinneringen voor later en kom terug met veel leuke verhalen.
  Probeer ook voor de begeleidende leerkrachten te zorgen, die zijn niet meer zo jong als jullie, jullie moeten hen sparen hè!
  Bonnes vacances et à bientôt!!!!!
  M. Dubreuil ;o)

  Like

 2. Heb daar juist even mijn zoon gehoord . Ze zijn gisteren gaan zwemmen en vandaag gingen ze skiën . Hij vond het heel fijn .

  Like

 3. Dag Hanne en co
  Maak er een leuke vakantie van en geniet van de week in de sneeuw!
  groetjes,
  Leen ( mama van Hanne ) en Bowie

  Like

 4. Dag Lucas en co!
  Zo te lezen hebben jullie het fantastisch naar jullie zin daar! Geniet er maar van samen met je vrienden! Wel leuk om deze Blog te lezen; dan zijn we er toch ook een klein beetje bij hé!
  Heel veel plezier en hou het daar veilig hé!
  Grtjs van mama, papa, Ewout, Loïc en Felix de poes
  (Riet, mama van Lucas Gobin)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s